top of page

Amerika Vize İşlemleri

6 Ayda Amerika Vizenizi Alalım.Bugün Arayın.

Amerika Birleşik Devletleri ziyaret sebebiniz ne olursa olsun Amerika Vize işlemlerinizi tamamlamadan, onay almadan ve pasaportunuza bu vizeyi işletmeden seyahat etmeniz mümkün değildir. Bazı istisnai durumlar, özel statüler ve özellikler bu kuralın dışında tutularak vize muafiyeti tanınmıştır. Muafiyet durumunuz için ofisimiz danışmanlarına ulaşabilirsiniz.

Amerika hem stratejik durumu hem diplomatik önemi hem de dünyanın her yerinden göç alan bir özelliği olduğundan vize işlemleri konusunda son derece katı kuralları hayata geçirmiştir. Bu sebeple başvurunuza başlamadan önce yönergelerimizi dikkatle okuyarak ve mümkünse profesyonel yardım alarak Amerika Vize işlemlerinizi başlatmanızı tavsiye ederiz.

Amerika vize işlemleri kısa vadeli kategorilerde yapılacak başvuruları için öncelikle DS-160 olarak adlandırılan vize başvuru formunun doldurulmasını ön görmektedir. Diğer ülke başvurularında kullanılan vize formundan bir farkı yoktur. Sizin hakkınızda kişisel bilgi edinmek, seyahat nedeninizi saptayarak, vize kategorinizi belirlemek ve evrak listenizi bu forma dayanarak size iletmek için doldurulmakta bir nevi özgeçmişiniz olarak sayılmaktadır.

Belgedeki tüm soruların cevaplanması ve kategorinizin karşılığında talep edilen tüm evrakların dosyaya bu formla beraber teslim edilmesi zorunludur.

Amerika Vize İşlemleri Vize Kategorileri

Kısa süreli

  • Diplomatik ve Resmi Vizeler (A-G NATO)

  • İş (ticari)Turizm, Tıbbi Tedavi (B)

  • ABD’den Transit Geçiş (C)

  • Mürettebat Vizesi (D)

  • Tüccar / Yatırımcı Vizesi (E1/E2/E3)

  • Akademik Eğitim veya Dil Öğrencisi Vizeleri (F/M)

  • Mesleki veya Akademik Olmayan Eğitim Vizeleri (F/M)

  • Değişim Program vizeleri (J)

  • Geçici İşçi /Çalışma veya Staj Vizesi (H,L,O,P,Q,R)

  • Basın Mensubu ve Gazeteciler için vize (I)

Uzun süreli

  • Aile Birleşimi Göçmen Vizeler

  • Nişanlılık Vizesi

  • İşveren Kaynaklı Göçmen Vizeler

  • Yeşil Kart Vizesi

  • Geri Dönen Yerleşik Yabancı Müracaatları

Amerika vize başvuru adımlarına başlamadan ve hatta işlem dosyanız sonuçlandırılmadan seyahatinize ait ödemelerinizi gerçekleştirmemenizi tavsiye ederiz. Amerika Büyükelçiliği göç konusunda hayli yoğun bir mesaiye sahip olduğu için Amerika vize işlemlerini iki ana başlık altında toplamıştır.

Kısa süreli olarak tabir ettiğimiz vize kategorilerinden başvuru yapacaklar için yasal web sitesinden yayınladığı DS-160 Vize Başvuru Formu’nu doldurmak ilk şarttır. Amerika vize işlemlerini başlatacağınız tüm belgelerinizin güncel olması gerekmektedir. İsim, soy isim değişikliği gibi durumlarda tüm evraklarınızın güncellenmesi ve son haliyle dosyada yer alması gerekmektedir. Aksi takdirde Amerika vizesi başvurunuz geçersiz olacaktır.

Amerika Vize Başvuru Merkezi

Amerika Büyükelçiliği Amerika Vize Başvuru Merkezi olarak görevlendirilmiştir. Ankara, İstanbul ve İzmir Konsoloslukları aracılığıyla Amerika Vize işlemlerinizin çalışmalarını yürütmekte olan kurum Amerika vizesi konusunda karar verici tek yetkin kurumdur.

Amerika Vizesi Randevu

Amerika Vizesi Randevu adımına DS-160 Başvuru formunun doldurulması ve evraklarınızın dosyalanmış olmasını takiben geçilecektir. İkamet ettiğiniz adrese en yakın Amerika Konsolosluğu işlemlerinizi randevu sonrası değerlendirecek ve aynı konsolosluk nezdinde Amerika Vize işlemleri sonucunuz çıkacaktır.

Belirlenmiş randevu tarihinde vize rehberiniz sizi pasaport, gerekli belgeler ve DS-160 başvuru formu konfirmasyon evrakınızla karşılayacak, Amerika Vize Başvuru görüşmesini gerçekleştirerek süreci tamamlamış olacaksınız. Amerika Vizesi Başvuru Merkezi olarak işlem alan Amerika Büyükelçiliği, Ankara, İstanbul ve İzmir Konsolosluğu çalışma günlerini muhakkak gözden geçirmeniz gerekmektedir. Resmi tatillere denk gelen randevularda seyahatinizin gecikme riski vardır. Amerika vize işlemlerini seyahatiniz tarihinden en az 15 gün önce yapmanızı tavsiye ederiz.

 

Amerika Vize Evrakları

Amerika vize evrakları ve belgeler başvuru formu sorularınıza istinaden önerilen vize kategorinizi seçiminizle değişim gösterecektir. Aşağıda sunacağımız evrak listesi genel olup durumunuza, seyahat nedeninize ya da varsa özel statünüze ya da planınıza göre ek belgeler talep edilecektir. Amerika Vize işlemlerine başlamadan önce danışmanlarımızı arayarak kategorinizi belirleyebilir ve tam evrak listenizi edinebilirsiniz.

Amerika Vizesi Genel Evraklar

  • DS-160 Vize Başvuru Formu: DS-160 Vize Başvuru Formunda soruların cevaplandırılması zorunludur. Amerika vize işlemleri  sistemi cevaplanmamış zorunlu sorunuz sebebiyle başvurunuzu kaydetmeyecektir.  Maddi, ikame ve benzeri sizi net tanımlayabilir sorular ve seyahat amacınız kesinlikle doldurulmalıdır. Bu sorulara net cevaplandırmayan başvuru sahiplerinin vize işlemleri durdurulur. Form için tıklayınız.

  • Pasaport: Pasaportunuz geçerliliği seyahat sonrasında da devam eden, yıpranmamış ve boş sayfası bulunan nitelikte olmalıdır.

  • Fotoğraf: 2 Adet Biometrik özellikleri karşılayan 5x5cm ölçülerinde 2 adet fotoğraf

  • Dilekçe: Ziyaretinizin amacına göre dilekçe içerikleri de farklılık göstermektedir. Turistik, ticari ya da diğer kategori dilekçe içerikleri için Amerika Vizesi İşlemleri danışmanlarımızla iletişime geçiniz.

  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: İkame adresinizi ve aile bilgilerinizi içerecektir. Sizin ülke bağlılığınızı kuvvetlendirecek olan evraklardandır.

Maddi ispat içeren evraklar

  • İşveren iseniz Şirket evrakları faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazetesi evrakları güncel tarihli olmalıdır.

  • Özel Bir Firmada çalışıyorsanız İngilizce yazılmış şirketin izin dilekçesi, İşe giriş bildirgesi, Son 3 aylık maaş bordrosu, SGK dökümü

  • Kamu çalışanıysanız, görevli bulunduğunuza dair belge, maaş bordro vb. belgeler.

  • Öğrenciyseniz, sponsorunuzun maddi evrakları alınmalıdır.

Ayrıca; son 3 aylık banka dökümünüz ve ek geliriniz bulunuyor ise sözleşme, kontrat, tapu belgesi vb. belgeler talep edilecektir. Tüm bu evrakların haricinde,  Seyahat güzergahınızı tamamlayan rezervasyon bilgileri ve şehir değiştirecekseniz bu planın tam izahı ve ispatı yapılmalıdır.

Amerika vize evrakları, seyahat amacınızı vize kullanım hakkınıza bağlayan önemli belgelerdir. Lütfen size uygun kategorideki evrak listenizi canlı destek ya da telefon numaralarımızdan Amerika Vize İşlemleri danışmanlarımızdan alınız.

Amerika Vize İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amerika Vize İşlemleri yapılırken evraklarınızın tam olmasının yanında vize kategorinizin bazı ek talepleri olabilir. İlk etapta yaşanan bazı hususları Amerika Vize İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler başlığımızda topladık.

  • Daha önce ABD'ye seyahat ettiyseniz, son beş ziyaretinizin tarihleri belirtilmeli ve hatta eski pasaportunuz belgelerin içinde olmalı.

  • Uluslararası düzeyde gerçekleştirdiğiniz seyahatlerinizin tarih içeren döküm de evraklara eklenmelidir.

  • Mevcut şirket ya da eğitim bilgilerinizin yanında önceki eğitim ve iş geçmişiniz hakkında bilgi vermeniz istenebilir.

  • Öğrenciler ve Değişim Ziyaretçileri (F, J ve M) için I-20 veya SEVIS Kimliğinizi sağlamanız istenecektir.

  • Dilekçe Tabanlı Geçici İşçiler (H-1B, H-2, H-3, CW1, L, O, P, R, E2C) I-129'unuzun (dilekçe)  bir kopyası,

  • Diğer Geçici İşçiler ise işveren hakkında tüm bilgileri Amerika Vize İşlemleri anında bulundurmak zorundadır.

  • Eğitim, bilim, sanat, spor dallarında üstün yetenek olarak tabir edilen başvuru sahipleri farklı statüden işlem görecektir.

  • Sponsor yardımı ile gidecekseniz muhakkak o kişinin maddi ve kişisel durumunun yeterliliğini önceden teyit edin.

Başvuru anında ya da seyahatiniz için ipucu bilgileri Amerika Vizesi İşlemleri danışmanlarımız aracılığı ile de öğrenebilirsiniz. Gündem, olaylar ve kişilerin durumları değiştikçe süreçte ona göre şekillenmekte ve revize edilmektedir. Kurumsal başvuru merkezleri bu konuda yol göstermekte ve sizlerin sorunlarına uygun alternatifler üretme kabiliyeti göstermektedir.

Vize başvurusu sonuçlanmadan Otel-Uçak biletleri alınmalı mı?

Amerika vize başvurunuz sonuçlanmadan önce Uçak biletinizi ve Otel Konfirmasyonunuzu yapmamanızı tavsiye ediyoruz.  Vizenin çıkış süreçlerinin uzun ve belli olmaması sorun yaratabilir. Başvuru için zorunlu belgeler değildir.

Amerika Vize Ücreti 2023

Amerika vize ücreti 2023 seyahat amacınıza göre seçtiğiniz vize kategorinize göre hesaplanmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz üzere vize kategorileri çeşitlilik arz ettiğinden ana başlıklar dosya isimleriyle anılmaktadır. Hangi kategoriye ait başvuru yaptıysanız o dosya başlığı üzerinden hesaplama yapılacaktır.

  • B, C, D, F, M, I, ve J tipi gibi kısa süreli vizeler için 190 Dolar

  • E ve K tipi gibi yatırım içerikli vizeler için ise 265 Dolar vize ücreti belirlenmiştir.

Lakin tam hesaplamanız ofislerimiz aracılığıyla yapılırsa daha sağlıklı bir sonuç elde edebilirsiniz. Çünkü Amerika vize işlemleri için ne kadar kalacağınız, organizasyon ya da eğitimin içindeki yeriniz ve statünüz de önem arz etmektedir. Alınan bu harç ücretleri sadece Konsolosluk avize ücreti başlığı altında alınır. Amerika vizesi için harcama yaptığınız diğer ek ücretler kargo, belge alımı, danışmanlık ve benzeri ödemeler harici tutulmalıdır. Başvurunuzun olumsuz sonuçlanması yani vizenizin reddi ya da başvurunuzdan vazgeçmeniz durumunda ödediğiniz harç bedelleri iade edilmez. Bu sebeple Amerika vize işlemleri sürecine hakim danışmanlar ile çalışmanızı tavsiye eder vizenizin maddi ve zamansal kayıplar yaşanmadan kolaylıkla alınmasını temenni ederiz.

Amerika vize başvurusu ile ilgili tüm yasal prosedürü detaylandırmak isterseniz ofisimize ulaşmanız yeterlidir. Vize kategorinize uygun Amerika Vize Ücreti 2023 tarifenizi de danışmanlarımızdan öğrenebilirsiniz.

Amerika vizesi kaç günde çıkar?

Müşteri hizmetlerimizin en çok yanıtladığı soru; Amerika vizesi kaç günde çıkar? Odağında. Genel olarak uluslararası hangi ülkeye gidilirse gidilsin ne zaman başvuru yapılırsa yapılsın ilk etapta sorulan sorudur, vizenizin ne zaman çıkacağı.

Oysa ki belgelerin düzenlenmesinden, randevu alma anınıza değin spesifik ve herkesin kişisel zaman boşluğuna göre bir süreç söz konusu. Amerika vize işlemleri için zamanınız ve her evrak peşinde kolayca koşturabilecek güç ve sağlığınız var ise daha kısa; ancak iş yoğunluğunuz, sağlık, eğitim ya da farklı bir sebeple süreciniz daha uzun sürebilir.

Sıra beklemek, zamanınızı süreç boyunca daha tasarruflu harcamak ve maddi anlamda gereksiz riskler almamak adına Amerika Vize İşlemleri danışmanlarımızla iş birliği yapın.

Euroasia GVS Amerika Vize İşlemleri departmanımız zamanın tasarruflu kullanımına yönelik bir çalışma prensibi benimsemekte, süreci defalarca deneyimlediğinden dolayı size daha efektif bir başvuru özelliği kazandıracaktır.

Amerika vizesi kaç günde çıkar? Sorumuzun cevabına gelirsek; Siz dosyanızı sisteme tam, eksiksiz, doğru ve net beyanlarla girip randevunuzu da başarı ile aldığınızda ortalama gün sayısı 3 veya 5 İş günü aralığıdır. Resmi tatil süreçleri, toplum sağlığını ve ilgilendiren durumlarda zaman aralığı değişebilir. Güncel anlaşma, protokol ve Türkiye ve ABD arasında hazırlanmış imzalanmış yeni bir akit durumunda vizelerde de anlık değişiklikler yapılabilir. Bu sebeple Amerika Vize işlemleri başlamadan lütfen güncel olayların bazında size uyan kriterleri değerlendirerek başvurunuza başlayın.

 

 

Göçmen olmayan Amerika vize türlerinden birine başvurmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ilk yapması gereken şey DS-160 Başvuru Formunu elektronik olarak doldurmaktır. Amerikan Konsolosluğu tarafından hazırlanan bu form, başvuru sahibini tanımaya yöneliktir. İngilizce olarak doldurulması zorunlu olan DS-160 Başvuru Formu size (başvuru sahibi) ve ailenize ait kişisel bilgiler, pasaport bilgileriniz, seyahat amacınız, daha önce Amerika vizesi alıp almadığınız, Amerika’da konaklayacağınız yerin adres bilgileri, iş ve eğitim durumunuzu gösteren bilgiler, yolculuğa kiminle çıkacağınız gibi bilgilere ilişkin sorular sorulmaktadır. Başvuru sahibi başvuru formunda yer alan bu sorulara, vize başvurusu sırasında  Amerika Büyükelçiliğine sunacağı evraklardaki bilgilerle çelişmeyecek cevaplar vermelidir. Eğer cevaplarınız evraklardakinin aksine olursa vizenizin reddedilmesi söz konusu olabilir.  

Amerika DS-160 Formu Nasıl Doldurulur?

Amerika DS 160 Formu, Amerika Dış İşleri Bakanlığının resmi sitesinden online olarak doldurulmaktadır. Amerika yasalarına göre DS-160 Formu başvuru sahibinin kendisi tarafından doldurulmak, elektronik olarak imzalanmak zorundadır. Ama başvuru sahibi okuma yazma bilmiyorsa veya formu dolduramayacak kadar küçükse başka bir kişiden yardım alabilir. Yardım eden kişinin adı ve soyadı ‘Sign and Submit’ (İmzala ve Gönder) sayfasında belirtilmelidir.

Formu doldurma işlemi tamamlandıktan sonra sağ üstteki ‘Print’ (Yazdır) butonuna basarak formun onay çıktısını almalısınız. Konsolosluk veya Büyükelçilikteki vize randevunuza giderken bu formun çıktısını yanınızda götürmeniz gerekmektedir. Formu katlamamaya ve buruşturmama özen gösteriniz. Amerika DS-160 formuna bilgilerinizi girip elektronik olarak onayladığınız anda tüm bilgileriniz Amerika Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu’na aktarılır. Vize yetkilileri, burada yazan bilgilerinize göre değerlendirme yapıp, vizenizi onaylayıp onaylamayacaklarına karar verir.

Amerika DS-160 Formunu Doldururken Dikkat!

  • Fotoğrafınızı hazırlayın: Öncelikle DS-160 formunu doldurduktan sonra forma ekleyeceğiniz 5x5 cm ebatlarında bir fotoğrafınızın olması gerekiyor. Başvuruya başlamadan önce bir fotoğrafçıya giderek biometrik fotoğraf çektirip, bunun hem basılmış hem de dijital halini alın. Daha sonra bu fotoğrafınızı taratıp, jpg formatında bilgisayarınızın masa üstüne kaydedin. Fotoğrafınızı formunuza eklemeniz gerekecek.

  • Formu doldurmaya başlamadan önce pasaportunuzu, varsa eski ABD vizelerinizi ve ABD’ye yapmayı düşündüğünüz seyahatinizle ilgili diğer bilgileri yanınızda hazır bulundurun. Çünkü başvuru formunuzu doldururken bu bilgilere ihtiyacınız olacaktır.

  • Formu İngilizce karakterlerle doldurun: Bir başka dikkat edeceğiniz hususta büyük harf kullanımıyla ilgilidir. DS-160 Formu doldurulurken İ ve Ğ gibi Türkçe karakterler kesinlikle kullanılmamalıdır. Kullandığınız takdirde bir sonraki sayfaya geçiş yapılamadan form hata verecektir.

  • Başvuru yapacağınız şehri seçin: Amerika DS-160 formunu doldurmak için ABD Dışişleri Bakanlığı internet sitesine girdiğinizde ilk önce başvurunuzu hangi ilden yapacağınızı seçmelisiniz. Bunun için sayfanın üstünde yer alan “Select a location, where you will be applying for this visa" kısmından vize görüşmesine gireceğiniz şehri seçebilirsiniz. Eğer İstanbul Amerika  Başkonsolosluğundan başvuru yapacaksınız (TURKEY-ISTANBUL), Ankara Amerika Büyükelçiliğinden başvuracaksınız (TURKEY-ANKARA) seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Sonra bu seçeneğin  altında yer alan ‘Doğrulama Kodunu’ ilgili alana girmelisiniz.

  • Fotoğrafınızı test edin: Formda başvuru yapacağınız şehri belirledikten sonra, sayfanın alt kısmında yer alan ‘TEST PHOTO’ bölümüne giriş yapın ve formun sonunda yükleyeceğinizin fotoğrafınızın ebatlarının ve renginin uygun olup olmadığını kontrol edin. Eğer fotoğrafınızı yüklemeyi başaramazsanız Amerika Başkonsolosluğu veya Büyükelçiliğine randevuya giderken mutlaka 2 adet 5x5 ebatlarında arka fonu beyaz fotoğrafı yanınızda götürmeyi unutmayınız. Fotoğrafınızın uygunluğunu da test ettikten sonra sayfanın en altında yer alan ‘Start An Application’ (Başvuruya Başla) butonuna basarak formu doldurmaya başlayabilirsiniz.

  • Başvuru numaranızı not edin: DS-160 Formunu doldurmaya başladığınızda sistemde teknik bir arıza yaşanabilir ya da formu başka bir zaman doldurmaya devam etmek isteyebilirsiniz. Böyle durumlarda doldurduğunuz kadar kısmını kaydedip daha sonra kaldığınız yerden işleminize devam edebilirsiniz. Bunun için ‘Başvuru Numarası’ ve Güvenlik Sorusunun cevabına ihtiyacınız olacak.  Güvenlik sorusunu listeden seçerek cevabını ilgili kutunun içine yazıp ‘Devam Et’ butonuna bastığınızda açılan sayfanın sağ üst köşesinde ‘ID Number’ (Başvuru Numarası) göreceksiniz. Bu numarayı ve güvenlik sorusuna verdiğiniz cevabı bir kenara not etmeyi unutmayın. Çünkü başvurunuzu sisteme kaydetmeden bilgisayarınızı kapatmanız gerekirse, başvuru formunuza erişebilmeniz için bu iki bilgiye ihtiyacınız olacak.

 

Her aşamayı kaydetmeyi unutmayın: Başvuru formundaki soruları cevapladıkça her sayfayı sonundaki ‘Save’ (Kaydet)  tuşuna basarak kaydedin. Kaydetme işlemi DS-160 Formu üzerinde 30 gün içinde değişiklik yapmanızı sağlar. Formu doldurduğunuz sırada elektrik kesintisi olduğunda öncesinde kayıt butonuna bastıysanız forma kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Eğer DS-160 Başvuru Formunu doldurmaya 20 dakikadan uzun süre ara verirseniz; oturumunuz sona erdirilecektir. Eğer başvuru numaranızı veya başvuru dosyanızı bilgisayarınıza kaydetmediyseniz yeni baştan başlamanız gerekecektir.

Formunuzu kalıcı olarak bilgisayarınıza kaydetmek için ‘Save Application to File’ (Formu Dosyaya Kaydet) butonuna basmalısınız. Ardından ‘Save’ (Kaydet) butonuna bastığınızda  başvuru formunu masa üstünüze kaydetmiş olursunuz. Bitirdiğiniz her sayfanın sonundaki ‘Next’ (Sonraki) butonuna basarak bir sonraki sayfadaki sorulara ulaşabilirsiniz.  

Başvuru formunun her aşamasını tamamlayan: Amerika DS-160 Başvuru Formu 10 aşamadan oluşmaktadır. Birinci sayfada kişisel bilgilerinizle ilgili sorular yer almaktadır. Adınız, soyadınız, kızlık soyadınız, doğum tarihiniz, cinsiyetiniz, medeni durumunuzla ilgili sorulara bu bölümde cevap vermeniz gerekecektir. Soruların yanında ‘Optional’ (isteğe bağlı) seçeneği varsa bu soruları boş bırakabilirsiniz. Sizin kişisel durumunuza uymayan sorularda ise ‘Does Not Apply’ (Geçerli Değil)  seçeneğini işaretleyebilirsiniz.  DS-160 formunu doldururken cevap verilmesi zorunlu olan bir soruya cevap vermezseniz sistem başvurunuzu sonuçlandırmanıza izin vermez.

Amerika’da çalışmış başvuru sahipleri sosyal güvenlik veya vergi mükellef numarasına sahiptir.  Eğer bu numaralarınız yoksa “Does not apply” (Geçerli Değil) seçeneğini işaretlemelisiniz. Başvuru sahibinin Amerika'da şahsen bir tanıdığı yoksa ve ticari bir kuruluşu veya organizasyonu ziyaret için gidiyorsa, o ticari kuruluşun, organizasyonun adını belirtmesi gerekir.  

Pasaport türünü doğru seçin: DS-160 formunun üçüncü sayfasında Pasaport bilgilerine yönelik sorular yer almaktadır. İlk soruda kullanmış olduğunuz pasaportun türü sorulur. Yeşil, Bordo, Gri pasaporttan hangisine sahipseniz onu işaretlemelisiniz. Eğer Bordo pasaport sahibi iseniz, U ile başlayan pasaport numaranızı aralarında boşluk bırakmadan yazmalısınız. Ardından pasaportu veren makam, veriliş tarihi ve son kullanım tarihine ilişkin bilgileri doldurmalısınız.

Vize türünüzü seçin: Amerika D160 başvuru formunun dördüncü sayfasında; vize türüyle ilgili sorular vardır. Turistik seyahat, ticari seyahat gibi seyahat amacınızı belirten vize türünü seçtikten sonra seyahat tarihleriniz ve varsa berabet seyahat edeceğiniz kişilere yönelik sorulara cevap verilmelidir.

Eski vizelerinizle ilgili bilgilere ihtiyacınız olacak: DS- 160 Formunun altıncı sayfasında, daha önce Amerika vizesi alıp almadığınızla ilgili sorular yer almaktadır. Eğer eski ABD vizeleriniz varsa Referans numaralarını yazmanız istenecektir. Daha önce Amerika vize başvurusu yaptıysanız da ne zaman yaptığınız ve reddedilip edilmediği yönündeki soruları da cevaplamalısınız.

Konaklama adreslerini doğru yazın: Formun yedinci sayfasında ABD’ de konaklayacağınız yerin iletişim bilgileriyle ilgili sorular sorulur. Eğer kalacağınız yer bir akrabanızın evi ise; kalacağınız kişinin ad ve soyadı bilgilerini doldurmanız gerekir. Eğer otelde kalacaksanız; otel ismini, açık adresini, eyalet ve telefon numarası bilgilerini doldurmalısınız. 

Aile bilgilerinizi doğru girin: DS- 160 başvuru formunun sekizinci sayfasında aile bilgileriyle ilgili sorular karşınıza çıkacaktır. Burada önce babanızın daha sonra annenizin isim, soy isim ve doğum tarihlerini gün- ay - yıl olarak yazmanız istenecektir. Formun ilk sayfasında Medeni Durumunuzla ilgili soruya ‘Evli’ cevabı vermeniz durumunda bu bölümde eşinizi tüm bilgilerini de doldurmanız istenecektir.

Erkekler için meslek ve askerlik bilgileri sorulur: Amerika vize başvuru formunun dokuzuncu bölümünde erkek başvuru sahipleri için Meslek grubu seçeneği bulunuyor. Bu seçeneğin altında iş yeri ve okul detaylarıyla ilgili sorular vardır. Bu soruların ardından yine erkek başvuru sahipleri için konuştuğu yabancı diller, son 5 yıl içerisinde seyahat ettiği ülkeler ve en sonunda da askerlik göreviyle ilgili sorulara cevap istenir. Askerlik görevini yapan başvuru sahipleri evet kısmını seçerek askerlik bilgilerini doldurmalıdır. Formun son bölümünde güvenlik soruları vardır: DS- 160 formunun onuncu sayfası 5 aşamadan oluşan güvenlik sorularından oluşmaktadır. Güvenlik sorularına evet- hayır diye cevap vererek DS-160 formlarını tamamlamış olurlar.

 

Fotoğrafınızı yükleyin: DS- 160 Formundaki soruları cevaplama işleminiz bittikten sonra sıra Amerikan Konsolosluğunun belirlediği standartlarda dijital bir fotoğrafınızı yüklemenize gelmektedir. Daha önce taratarak bilgisayarınızın masaüstüne yüklediğiniz biometrik fotoğrafı "Upload" (yükle) butonuna basarak sisteme yükleyebilirsiniz. Fotoğrafın son 6 ay içerisinde çektirilmiş olmasına dikkat edin. Eski ve kriterlere uymayan fotoğrafların kullanılması vize başvuru süresinin uzamasına sebep olur. Euroasia Global Visa Services yetkilileri, bu tip ve benzeri sorunlarla karşılaşmamanız için size yardımcı olacakladır.

Elektronik imzanızı atın:  Bütün sorulara cevap vermenizin ardından sistem cevaplarınızı kontrol etmenizi isteyecektir. Her sayfa tek tek karşınıza çıkacaktır. Bu aşamada hata yapmamak için yazdığınız cevaplarınızı dikkatlice kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Bilgilerinizi kontrol ettikten sonra “Sign Application” (Formu İmzalayın) butonuna basarak DS-160 Başvuru formunuzu elektronik olarak imzalamalısınız. Başvuru formunda verilen yanlış bilgiler yalan beyan cezası kapsamına girer. Bu nedenle verdiğiniz cevapların doğru olduğundan emin olmalısınız.

Başvurunuzu tamamlamaya hazır olduğunuzda ‘Upload an Application’ (Kaydedilmiş Vize Başvurusunu Yükle’ butonuna tıklayınız. Başvurunuzu kaydettikten sonra ekranda barkotlu bir onay numarası göreceksiniz. Formu mailinize gönderip renkli çıktısını aldıktan sonra artık vize randevunuzu alabilirsiniz.  

UYARILAR

  • Amerika DS-160 Başvuru Formunda beyan ettiğiniz bilgilerin doğru olması oldukça önemlidir. Bu bilgilerin Konsolosluk ya da Büyükelçiliğe sunacağınız evraklarla ve mülakatta vereceğiniz cevaplarla örtüşmesi gerekir. Başvuru formundaki yanlış ve gerçeğe uymayan beyanlar Amerika’ya girişinizin daimi olarak reddedilmesine neden olabilir. Bunun için DS-160 formunu doldurmadan önce danışmanlık almanızı tavsiye ederiz.

  • DS-160 Formundaki tüm cevaplar bir istisna dışında İngilizce olarak doldurulmalıdır. Sadece tam isminizi kendi alfabenizde yazmanız zorunludur. İngilizce dışında herhangi bir dilde yapılan  başvurular reddedilecek  ve yeni bir  başvuru yapmanız gerekecektir. Ayrıca cevaplarınızda İngilizce karakterler kullanmalısınız. Yani ğ,ö,ü veya ç gibi harfleri kullanamazsınız. Örneğin ‘Çanakkale’  yerine ‘Canakkale’ ‘Ünye’ yerine ‘Unye’ yazmalısınız.

  • Eğer öğrenci değişim programı veya geçici çalışma vizesi için başvuruda bulunuyorsanız başka online ek formları da doldurmanız gerekmektedir.

  • Seyahat amacınıza uygun vize türünü seçmeniz ve doğru vize ücretini ödemeniz de oldukça önemlidir. DS-160 başvuru formunuzda yanlış vize türünü seçmeniz halinde Amerika Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği başvurunuz değerlendirmeye almaz ve geri gönderir. Sizden DS-160 formunuzu düzeltip Konsolosluktan yeni bir randevu almanız istenir.

  • Eğer daha önce bir DS-160 Başvuru Formu doldurmuşsanız bu bilgileri kullanarak yeni bir form doldurabilirsiniz. Bunun için daha önce doldurduğunuz başvuru formunda size verilen Başvuru Numarası gerekecektir. Daha önce kaydettiğiniz başvuruya ulaşmak için ‘Retrieve An Application’ (Kaydedilmiş Vize Başvurusunu Yükle) butonuna tıklayınız.

  • Aile veya grup başvurusu yapmak istiyorsanız kendi bilgilerinizi girdiğiniz bölümün  bitiminde  ‘Thank You’ (Teşekkür) sayfasında aile veya grup başvurusu oluşturma seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği işaretlediğinizde sizin başvurunuzdaki bazı bilgiler otomatik olarak yeni bir başvuru formuna aktarılır. Bu seçeneği işaretlediğinizde her aile bireyi veya her grup elemanı için  ayrı ayrı başvuru formu oluşturabilirsiniz. 

İletişim Formu

İletişim Bilgileri

İstanbul Ofisi:

Altayçeşme, Esas Maltepe Ofispark,

Çamlı Sk No:21 Kat:6 34843

Maltepe/İstanbul

Mersin Ofisi:

Limonluk Mh. 13. Cd. No:9/A Arma Plaza Kat: 2, 33120

Yenişehir/Mersin

WhatsApp Tel. 0 554 563 1962

New York Ofisi:

1325 Avenue of the Americas

11th Fl

New York City NY 10019

Berlin Ofisi:

Alexanderplatz

Gontardstrasse 11 Berlin 10178

  • Instagram
  • YouTube

© 2014 Bengidiyorum.com. Her hakkı mahfuzdur.

bottom of page